maandag 4 maart 2013

Gegrilde zalm met venkel

Wat eten we vanavond?Een stukje gegrilde biologische zalmfilet. Mooi rose van binnen. Daarbij gebakken venkel met wat gesmolten milde blauwschimmelkaas. Als je wilt kun je er mooie gekookte aardappeltjes bij serveren (ik heb die achterwege gelaten).

Ingrediƫnten*
  • 4 el. olijfolie
  • 500 gr. (biologische) zalmfilet, in 3 stukken
  • 3 knollen venkel, in kleine reepjes
  • 200 gr. Fourme d'Ambert (milde blauwschimmelkaas), in blokjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • (600 gr. aardappelen)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de (oven)grill voor op de hoogste stand. (Kook de aardappelen in ca. 15 minuten net gaar). Doe 2 el olie in een ovenschaal en leg de stukjes zalmfilet erin. Verhit 2 el. olie in een ruime koekenpan. Bak de venkel al omscheppend op hoog vuur gedurende ca. 8 minuten. Grill intussen de zalm in ca. 5 minuten goudbruin. Zet de venkel op een laag vuur, roer de kaas erdoor en laat deze langzaam smelten. Breng op smaak met peper. Bestrooi de zalm met wat zout en peper. Verdeel alles over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: