Ingrediƫnten*
- 2 blikjes Albacore tonijn (MSC), uitgelekt
- 2 eieren
- 2 tl. mierikswortel
- 3 tl. kappertjes
- 3 tl. gedroogde dille
- 1 tl. pikante paprikapoeder
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
- 3 el. paneermeel
- 6 el. olijfolie
- 450 gr. (voorgekookte) krieltjes
- 2 grote rode paprika's, in stukken
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng de tonijn met de eieren, mierikswortel, kappertjes, dille, paprikapoeder, zout, peper en paneermeel. Dat kan met een vork, maar met de keukenmachine is het makkelijker. Vorm er 3 burgers van. Verhit 3 el. olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten mooi goudbruin. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak eerst de krieltjes een paar minuten op hoog vuur al omscheppend. Voeg de paprika toe en bak deze op middelhoog vuur ca. 5-6- minuten mee. Breng op smaak met wat zout en peper. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten