donderdag 23 mei 2013

Geroerbakte groenten met vis en garnalen

Wat eten we vanavond? Lekkere knapperige geroerbakte Chinese groenten. De groenten heb ik gebakken in een mengsel van oestersaus, sambal en Chinese kruiden. Daarbij eveneens geroerbakte stukjes pangafilet en in knoflook gemarineerde garnalen. Dit alles geserveerd met geurige witte (Pandan) rijst.
Ingrediënten*
  • 200 gr. gepelde garnalen
  • 1 el. (zonnebloem)olie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 150 gr. witte (Pandan) rijst
  • 3 el. sesamolie
  • 2 pangafilets, in blokjes van ca. 2 cm
  • 500 gr. fijngesneden Chinese roerbakgroenten (o.a. taugé, prei, lente-ui, witte kool, rode paprika)
  • 3 el. oestersaus
  • 2 tl. sambal badjak
  • 4 tl. Chinese 5 spices (anijszaad, kaneel, venkelzaad, kruidnagel, zwarte peper)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng de garnalen met de knoflook en 1 el. (zonnebloem)olie en laat ca. 15 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de sesamolie in een (gietijzeren) wok. Laat goed heet worden. Roerbak de vis en garnalen 3-4 minuten. Haal uit de pan en houd apart. Maak in de wok een sausje van de oestersaus, sambal en 5 spices. Roerbak hierin de groenten gedurende 5 minuten op hoog vuur. Schep de vis en garnalen erdoor en laat van het vuur nog even goed doorwarmen.Verdeel de risjt over de borden en schep het roerbakmengsel erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: