vrijdag 24 mei 2013

Penne met paprika-gehaktsaus

Wat eten we vanavond? Een pastamaaltijd met een zelfgemaakte saus van gehakt, paprika, winterwortel en tomaat. Daarbij wat zwarte olijven en vers geraspte Pecorino Romano. Een eenvoudige, doch zeer voedzame en smakelijke maaltijd.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 3 el. olijfolie
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 2 tl. gedroogde salie
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 potje zwarte (Taggia) olijven (zonder pit)
  • 100 gr. Pecorino Romano, vers geraspt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.

Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de winterwortel enkele minuten al omscheppend op hoog vuur. Bak vervolgens het gehakt los en mooi bruin. Zet het vuur laag en fruit de knoflook kort mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer de kruiden erdoor. Laat  ca. 10 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pan. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 5 minuten de paprika toe aan het tomaten-gehaktmengsel. Roer tot slot de olijven erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Verdeel de pasta over de borden en schep het gehakt-groentemengsel erover. Strooi tot slot de geraspte kaas erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: