donderdag 27 juni 2013

Salade met avocado en feta

Wat eten we vanavond? Een frisse salade met avocado en stukjes feta. Daarnaast zit er icebergsla, tomaat en walnoten doorheen. Eenvoudig op smaak gebracht met wat Provençaalse kruiden en een scheut mooie Griekse olijfolie. Lekker met wat bruin stokbrood.
Ingrediënten*
  • 200 gr. gesneden icebergsla
  • 4 trostomaten, in stukjes
  • 2 rijpe avocado's
  • 200 gr. Griekse fetakaas, in blokjes
  • 2 el. walnoten, grof gehakt
  • 3 tl. gedroogde Provençaalse kuiden
  • 3 el. extra vergine (Griekse) olijfolie
  • 1 bruin stokbrood, in stukjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Doe de sla met de tomaten in een ruime kom. Snijd de avocado's in tweeën, verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado's in blokjes en schep deze met de blokjes feta door de salade. Schenk de olijfolie erover, strooi de kruiden erover en meng deze goed met de salade. Verdeel tot slot de walnoten over het geheel. Serveer de salade met de sneetjes bruin stokbrood. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: