zaterdag 8 juni 2013

Pastasalade met tonijn

Wat eten we vanavond? Een snelle en zomerse pastasalade. Met penne rigate, tonijn, haricots verts, rode paprika en heerlijke Taggia olijfjes. Daarbij een dressing van mooie olijfolie, vers limoensap, knoflook en mosterd.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr.penne rigate
  • 300 gr. haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 1 potje Taggia olijven
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (MSC gecertificeerd), uitgelekt
  • sap van 1 limoen
  • 5 el. extra vergine olijfolie
  • 3 tl. (Dijon) mosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de haricots verts in 6-7 minuten beetgaar. Klop de olie, het limoensap, de mosterd en knoflook een mooie dressing. Breng op smaak met ruim peper en evt. (zee)zout naar wens. Meng de afgegoten pasta en haricots verts met de dressing, schep de paprika erdoor. Laat 10 minuten afkoelen. Schep de tonijn en olijven erdoor en laat de dressing nog minimaal 15 minuten intrekken. Schep af en toe om. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: