vrijdag 6 september 2013

Krieltjes met een garnalensalade

Wat eten we vanavond? Een zomers gerecht met in de oven gebakken krielaardappeltjes. Daarnaast een salade met in knoflook gebakken grote garnalen, komkommer en icebergsla. De dressing bestaat uit olijfmayonaise, yoghurt met verse dille en pikante paprikapoeder.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. voorgekookte krielaardappelen
  • 4 el. olijfolie
  • 450 gr. rauwe en gepelde grote garnalen, darmkanaal verwijderd (video)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 komkommer, geschild en in stukjes
  • halve krop icebergsla, gesneden
  • 3 el. olijfmayonaise
  • 3 el. biologische magere yoghurt
  • 15 gr. verse dille, fijn gehakt
  • 1 tl. pikante paprikapoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de krieltjes met 2 el. olijfolie in een ovenschaal en schep alles goed door elkaar. Laat de krieltjes in ca. 12 minuten in de oven goudbruin bakken. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, dille en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Schep de komkommer en icebergsla door de dressing. Verhit 2 el. olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur al omscheppend in een paar minuten mooi lichtroze. Let op: bak ze niet te lang, want dan worden ze rubberachtig! Zet het vuur laag, schep de knoflook erdoor en laat nog een halve minuut meebakken. Schep het geheel door de salade. Verdeel de aardappeltjes over de borden en schep de salade ernaast. Serveer direct. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: