donderdag 5 september 2013

Pastasalade met runderchipolata

Wat eten we vanavond? Een stevige pastasalade met pittige runderworstjes (chipolata). De salade bestaat verder uit tomaten en paprika. Het geheel is op smaak gebracht met een dressing van yoghurt, knoflook en olijfolie.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 8 biologische runderchipolata
  • 250 gr. mezzi rigatoni
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 4 trostomaten, in blokjes
  • 8 el. biologische magere yoghurt
  • 3 grote tenen knoflook
  • 3 el. extra vergine olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bak de worstjes in de olijfolie in ca. 8 minuten mooi goudbruin en gaar. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Meng de yoghurt, olijfolie en uitgeperste knoflook totm een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de gebakken worstjes in stukjes van 1-1,5 cm. Giet de pasta af en schep deze direct met de worstjes door de dressing. Laat ca. 10 minuten afkoelen. Schep de tomaten en paprika erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: