maandag 28 oktober 2013

Bloemkoolsoep met garnalen en zalm

Bloemkoolsoep met garnalen en zalm
Wat eten we vanavond? Een stevige maaltijdsoep van bloemkool. Gemaakt met kippenbouillon (blokje). Kruidenkaas, grote garnalen en gerookte zalm geven deze soep een goede vulling. Wat verse bieslook zorgt voor de garnering, maar ook voor extra smaak. Ik heb er bruin stokbrood bij geserveerd.
Ingrediƫnten*
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 150 gram verse kruidenkaas, bv. Boursin
  • 300 gram rauwe, gepelde grote garnalen
  • 250 gram gerookte zalmsnippers
  • 15 gr. verse bieslook
  • (bruin) stokbrood
Extra benodigdheden
  • staafmixer

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Breng 1 liter water aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Kook de bloemkool in de bouillon van 8 minuten. Schep de kruidenkaas erdoor en pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde soep. Doe de garnalen erbij en laat ca. 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Haal de pan van het vuur en roer de zalm erdoor. Schep de soep in diepe borden of grote soepkommen en knip de bieslook erboven in kleine stukjes. Serveer er vers of afgebakken (bruin) stokbrood bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: