dinsdag 24 september 2013

Zuurkoolstamppot net even anders

Wat eten we vanavond? Zuurkoolstamppot met een mediterraan tintje. Het is herfst dus weer eens tijd voor een lekkere stamppot. Maar de zomer klinkt erin door: zwarte olijven en zongedroogde tomaatjes. Verder zitten er blokjes komijnekaas door om het echt tot een eigenzinnige maaltijd te maken.
Ingrediƫnten*
  • 1 kilo biologische aardappelen
  • 225 ml. (volle) melk
  • 25 gr. (room)boter
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 100 gr. zwarte (Taggia) olijven, zonder pit
  • 10 gemarineerde zongedroogde tomaten (pot), in reepjes
  • 400 gr. belegen komijnekaas, in blokjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Maak van de aardappelen, melk, boter, zout en peper een mooie gladde puree (zie Basisrecepten). Kook intussen de zuurkool met het vocht en een paar eetlepels appelsap in 18 minuten net gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Schep de zuurkool door de puree. Roer er de olijven, zongedroogde tomaatjes en komijnekaas door en laat het geheel even goed doorwarmen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: