dinsdag 5 november 2013

Witlof in Schwarzwalder ham

Witlof in Schwarzwalder ham
Wat eten we vanavond? Witlofrolletjes uit de oven. De witlof heb ik Schwarzwalder Schincken gerold en bestrooid met een ruime hoeveelheid extra belegen boerenkaas. Een heerlijk pittig geheel. Daarbij een lekker mals biefstukje en wat gebakken aardappelpartjes.
Ingrediënten*
  • 8 stronkjes witlof
  • 16 plakjes Schwarzwalder Schincken (rauwe ham)
  • 200 gr. extra belegen boerenkaas, vers geraspt
  • 1 el. olijfolie
  • 500 gr aardappelpartjes met schil
  • 50 gr. boter of margarine
  • 3 biefstukjes, op kamertemperatuur
Materialen
  • 2 ovenschalen

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ca. 2 cm. van de onderkant van de witlofstronkjes en snijd ze in de lengte in tweeën. Kook de witlof ca. 3 minuten, laat uitlekken en afkoelen. Rol elk stuk afgekoelde witlof in een plakje ham en leg deze in de ingevette ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover. Leg de aardappelpartjes in een licht ingevette ovenschaal. Zet beide ovenschalen in de oven en laat de inhoud in 25 minuten gaar en knapperig worden. Bestrooi de biefstukjes met wat zout naar smaak. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes op hoog vuur mooi bruin. Beweeg end raai ze regelmatig. Houd de volgende baktijd aan: rauw: 1 minuut per kant, medium: 2 tot 2,5 minuten per kant, doorbakken: 4 minuten per kant. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en laat onder aluminiumfolie nog even rusten. Verdeel de witlof en aardappeltjes over de borden en leg de biefstuk ernaast. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen: