Ingrediƫnten*
- 2 struiken broccoli
- 2 kippenbouillonblokjes
- 300 gr. roomkaas met kruiden, bv. Boursin
- 300 gr. gerookte zalm, in blokjes
- stokbrood (afbak of vers)
- versgemalen zwarte peper
Materialen
- staafmixer
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Breng 1 liter water aan de kook met de twee bouillonblokjes. Snijd intussen de roosjes van de broccoli, schil de stengel en snijd deze in stukken. Doe eerst de stukken stengel bij de bouillon en kook deze 3-4 minuten. Doe vervolgens de roosjes erbij en kook het geheel nog 3-4 minuten. Bak intussen evt. het stokbrood af in de oven. Pureer de broccoli met de staafmixer tot een gladde soep ontstaat. Schep de kruidenkaas door de soep en pureer nog even met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper. Haal de pan van het vuur en schep de zalmblokjes erdoor. Laat nog een paar minuten staan. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten