zondag 8 december 2013

Penne met paprika-tonijn-roomsaus

Penne met paprika-tonijn-roomsaus
Wat eten we vanavond? Een stevige pastamaaltijd met tonijn (uit blik). Uiteraard heb ik MSC gecertificeerde tonijn gebruikt. Met de tonijn, paprika, kookroom en een ruime hoeveelheid oude kaas heb ik een romige saus gemaakt. De penne heb ik er doorheen geschept.
Ingrediƫnten*
  • 3 el. olijfolie
  • 3 paprika's, in stukjes
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 150 ml. kookroom
  • 250 gr. penne rigate
  • 2 blikjes MSC gecertificeerde tonijn in olie, uitgelekt
  • 350 gr. oude kaas, vers geraspt
  • versgemalen zwarte peper
  • (zee)zout

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de paprika 8-10 minuten. Doe de knoflook erbij en bak deze kort mee. Schenk de kookroom erbij en laat enkele minuten inkoken. Bereid intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de tonijn en kaas door de saus. Laat de kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en evt. zout. Schep tot slot de afgegoten penne erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: