dinsdag 3 december 2013

Spruitjesstamppot met Bleu d'Auvergne

Spruitjesstamppot met Bleu d'Auvergne
Wat eten we vanavond? Een stevige maaltijd: spruitjesstamppot. Naast blokjes krokant gebakken spek heb ik er Bleu d'Auvergne, een blauwschimmelkaas, doorheen gedaan. Verder heb ik er een lekkere verse Veluwse rookworst bij geserveerd.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gr. spruitjes, schoongemaakt (onderkant en buitenste blaadjes eraf)
  • 225 ml. melk
  • 25 gr. (room)boter
  • 200 gr. (biologisch) spek, in blokjes
  • 200 gr. Blue d'Auvergne,in stukjes
  • 1 verse (Veluwse) rookworst

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking (in dit geval 30 minuten in heet, maar niet kokend water). Kook de aardappelen in een ruime pan in 15 minuten gaar en de spruitjes in 7 minuten beetgaar. Bak de spekblokjes in 10 minuten krokant. Verwarm de melk met daarin de boter (in de magnetron). Stamp de afgegoten aardappelen tot puree en roer de hete melk met boter erdoor, zodat een mooie gladde puree ontstaat. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep de spruitjes erdoor en stamp deze mee, maar niet helemaal fijn. Roer tot slot de spekjes en kaas erdoor en laat nog even staan met de deksel op de pan. Serveer de stamppot met een stuk rookworst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: