vrijdag 17 januari 2014

Rode kool met Indische gehaktballen

Rode kool met Indische gehaktballen
Wat eten we vanavond? Hollandse pot met een exotische twist. Biologische rode kool met appeltjes, gekookte aardappelen en gehaktballen met Indische specerijen. Voor de aardappelen heb ik een stevige soort gebruikt met extra veel smaak. Lekker makkelijk en snel te bereiden.
Ingrediƫnten*
  • 400 gr. biologische rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 tl. gemalen komijnzaad (djinten)
  • 2 tl. gemberpoeder (djahe)
  • 2 tl. citroengraspoeder (sereh)
  • 2 tl. laos
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el. paneermeel
  • 2 el. ketjap manis
  • 2 el. olijfolie
  • 600 gr. aardappelen (pommes rouges, Cerisa), geschild en in stukken
  • 500 gr. biologische rode kool met appeltjes (zak)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de specerijen, ketjap, paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Maak er 5 of 6 mooi gehaktballen van. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Doe het deksel op de pan en braad ze in 15 minuten gaar en mooi bruin. Draai ze regelmatig. Kook intussen de aardappelen in wat water in 18-20 minuten gaar. Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen  en de rode kool af. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: