Ingrediënten*
- 25 g boter
- 4 sjalotten, in ringen
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 tl gedroogde dragon
- 500 g gemengde zeevruchten (diepvries)
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 300 g linguine (pasta)
- 1 citroen, schoongeboend
- 1/2 bakje dille (a 15 g), grofgesneden
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de sjalotten, knoflook en dragon 3 min. Voeg de bevroren zeevruchten, mascarpone en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur iets inkoken. Roer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het citroenrasp door de saus en breng op smaak met citroensap. Haal de pan van het vuur en roer de dille erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten