zaterdag 1 maart 2014

Gevulde paprika

Gevulde paprika
Wat eten we vanavond? Heerlijke gevulde paprika's met witte rijst. De vulling bestaat uit o.a. magere kwark, hamreepjes, geraspte kaas, zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes. Verrassend lekker
Ingrediƫnten*
  • 3 rode paprika's
  • 2 el. olijfolie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 el. zwarte olijven zonder pit (bv Taggia), grof gehakt
  • 3 el. semi-zongedroogde tomaten, grof gehakt
  • 2 tl. oregano
  • 350 gr. magere kwark
  • 200 gr. geraspte oude kaas
  • 200 gr. hamreepjes
  • 150 gr. witte rijst

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden (gewone oven 180). Halveer de paprika's in de lengte en laat het (gehalveerde) steeltje zitten. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook ca. 5 minuten. Schep de olijven en tomaatjes erdoor en bak deze enkele minuten mee. Breng op smaak met de oregano, zout en versgemalen zwarte peper. Laat afkoelen. Meng in een kom de kwark met 150 gr. kaas en de hamreepjes. Schep het afgekoelde mengsel door de het kwarkmengsel. Vul de halve paprika's met het kwarkmengsel. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Leg de paprika's in een ruime ovenschaal of braadslede en schenk er een klein laagje water in. Zet het geheel in de oven en laat het in 20 minuten goed warm worden. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de paprika's over de borden en schep de rijst ernaast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: