donderdag 6 maart 2014

Farfalle met garnalen en tomaatjes

Farfalle met garnalen en tomaatjes
Wat eten we vanavond? Een snelle pastamaaltijd met garnalen en tomatensaus. Lekker met knapperige venkel. Het recept is afkomstig van www.ah.nl, maar ik heb er een paar kleine aanpassingen op gedaan.
Ingrediƫnten*
  • 250 g farfalle (pasta)
  • 2 el olijfolie
  • 1 venkelknol, in dunne plakken
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 350 g tomatensaus (tomato frito)
  • 150 ml visbouillon, heet (van tablet)
  • 250 g romaatjes, in partjes
  • 30 zakje platte peterselieblaadjes, fijngesneden
  • 250 g gepelde rauwe garnalen (diepvries), ontdooid

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg de tomatensaus en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig. Laat de garnalen de laatste 2-3 minuten meekoken. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes. Giet de pasta af, schep samen met de tomaat, peterselie en door de saus en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: