Ingrediƫnten*
- 450 gr. (biologische) kipfilet, in blokjes
- 3 el. roerbakolie
- 600 gr. Chinese roerbakgroenten
- 200 gr. pandanrijst
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 4 el. ketjap manis
- 2 tl. laos
- 2 tl. djinten (komijnpoeder)
- 2 tl. djahe (gemberpoeder)
- 2 tl. sereh (citroengraspoeder)
- ketoembar (korianderpoeder)
- 1 el. sambal
- 1 bakje gefrituurde uitjes
Voor de pindasaus
- 4 el. pindakaas
- 1 tl. sambal badjak
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 el. ketjap manis
- 1 tl. gemberpoeder (djahe)
- 1 tl. komijnpoeder (djinten)
- 1 tl. citroengraspoeder (sereh)
- 1 tl. laos
- 1 tl. ketoembar
- 1 el. gemalen kokos
- 1 dl. melk
* voor 3-4 personen.
Bereiding
Maak de pindasaus (zie Basisrecepten). Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok of grote hapjespan. Bak de kipfilet op hoog vuur en mooi goudbruin. Schep regelmatig om. Doe de knoflook, ketjap, sambal en specerijen erbij en laat op laag vuur even meebakken. Roer de groenten erdoor en roerbak het geheel ca. 5 minuten. Giet de rijst af en schep deze door het groentemengsel. Laat de rijst nog een paar minuutjes zachtjes meebakken. Schep af en toe om. Verdeel de nasi over de borden. Schep de pindasaus erover of naar en strooi er wat gefrituurde uitjes over. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten