zondag 29 maart 2015

Lamsburgers met mozzarella

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een eenvoudige maaltijd met een kleine twist. Lamsburgers met een laagje gesmolten mozzarella en daarover wat verse basilicum. Daarbij heb ik gekookte aardappelen en beetgaar gekookte sperziebonen geserveerd. Snel en simpel. De lamsburgers heb ik kant-en-klaar gekocht, maar je kunt zo natuurlijk ook zelf maken van lamsgehakt.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
  • 800 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 4 lamsburgers
  • 1 bol mozzarella, in 4 grote plakken
  • verse basilicumblaadjes, gescheurd

* voor 4 personen.
Bereiding
Kook de aardappels in 18-20 minuten gaar. Kook de sperzeebonen in 13-15 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan. Bak de lamsburgers in 12-14 minuten rondom goudbruin. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Leg de lamsburgers naast elkaar in een ovenschaal en leg op elke burger een plakje mozzarella. Zet de burgers onder de grill en laat in 1,5 - 2 minuten de kaas smelten. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met de basilicum. Serveer met de afgegoten aardappelen en sperziebonen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: