donderdag 15 november 2018

Krieltjes met ui en paprika en runderreepjes met shoarmakruiden

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor pittig gekruid eenpansgerecht. Krielaardappeltjes, paprika, ui en reepjes mager rundvlees. Het pittige komt van de shoarmakruiden. Alles in 1 pan, dus eenvoudig en snel klaar te maken.

Ingrediƫnten*
  • 500 gr. voorgekookte krielaardappelen
  • 3 paprika's
  • 2 uien
  • 400 gr. mager rundvlees in reepjes of blokjes
  • 3 el. shoarmakruiden
  • 2 el. olijfolie

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Schep de shoarmakruiden door de runderreepjes of -blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Verwijder de steel, de zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok (met anti-aanbaklaag). Fruit de ui en paprika een paar minuten op hoog vuur. Voeg de krieltjes toe en bak deze 5 minuten al omscheppend mee. Schep de runderreepjes erdoor en bak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig  om. Zet het vuur laag en laat nog een paar minuten zachtjes garen. Breng eventueel nog op smaak wat extra shoarmakruiden of peper. Verdeel het gerecht over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: