zaterdag 13 juni 2020

Tuna melt ciabatta

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een voedzaam broodje met o.a. tonijn, kaas, tomaat en paprika. Eenvoudig en snel te bereiden en heerlijk voor een zomerse maaltijd buiten.

Ingrediënten* 
  • 1 ciabatta
  • 2 blikjes tonijn
  • 2 gegrilde/geroosterde paprika in pot (in kleine stukjes)
  • 3 theelepels jalapeño pepers (fijngehakt)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/2 limoen
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 trostomaten (in plakjes)
  • 75 gram cheddar (geraspt)
  • 75 gram extra belegen kaas (geraspt)
  • 2 theelepels dille (fijngehakt)
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels zwarte (Taggia) olijven

* voor 2-3 personen.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Meng de tonijn met de paprika, jalapeño pepers, olijven, ui, mayonaise, limoensap, mosterd, peper en dille. 

Snijd de ciabatta in drie gelijke stukken en de stukken doormidden. Beleg de beide kanten met de tonijn, leg daarop plakjes tomaat en bestrooi met de geraspte kaas. Leg alles  4-5 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Serveer met wat groene sla. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: