zondag 4 november 2018

Pompoensoep met chorizo

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een lekker pittige pompoensoep. Met stukjes uitgebakken chorizo en lekker gekruid met gerookte paprikapoeder, Italiaanse kruiden en wat djahé (gemberpoeder). Gemakkelijk en snel klaar te maken, mede doordat de pompoen met schil en al gebruikt wordt.

Ingrediënten*
  • 1 (biologische) flespompoen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el. olijfolie
  • 1 chorizoworst (ca. 250 gram)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bospaddestoelenbouillonblokje
  • 3 tl. gerookte paprikapoeder
  • 3 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl. djahé (gemberpoeder)
  • (bruin) stokbrood
Benodigdheden:
  • staafmixer

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Doe 1 liter water in een pan en breng dit samen met de bouillonblokjes aan de kook. Zorg ervoor dat de blokjes helemaal oplossen. Was de pompoen heel goed af want de pompoen wordt met schil gekookt. Snijd de onder- en bovenkant eraf en halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de pitten en de draderige zaadlijsten. Snijd de pompoen in stukken van ca. 2x2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook grof. Verhit de olie in een ruime soeppan  en fruit de ui met de knoflook en de paprikapoeder een paar minuten op matig vuur. Doe de stukken pompoen er bij en bak deze al omscheppend 5 minuten mee. Schenk de hete bouillon erbij en laat 20 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen gaar is. Snijd intussen de chorizo in kleine stukjes en bak deze in een droge koekenpan in ca. 15 minuten uit. Maak met de staafmixer een gladde soep van de pompoen en bouillon. Roer er de chorizo, Italiaanse kruiden en djahé door. Breng eventueel op smaak wat versgemalen zwarte peper. Snijd het stokbrood in sneetjes. Verdeel de soep over de borden en serveer er het stokbrood bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: