woensdag 12 oktober 2011

Rodekoolstamppot met spekjes

Vanavond eten we rodekool stamppot. Een regenachtige dag vandaag en daar past een stevige stamppot bij. Lekker makkelijk, want de rode kool komt uit een zakje: biologische gekookte rode kool met appeltjes. De puree heb ik uiteraard wel zelf gemaakt. Heerlijk met spekjes en knoflook.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. iets kruimige biologische aardappelen, geschild en in vieren gesneden
  • 500 gr. biologische rode kool met appeltjes, gekookt
  • rode port
  • 250 ml. melk
  • 25 gr. roomboter
  • 200 gr. biologische spekreepjes
  • 3 tenen knoflook
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de aardappelen in 18 minuten gaar. Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan samen de geperste knoflook zachtjes gedurende 10 minuten. Verwarm de rode kool met een scheut rode port volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak van de afgegoten aardappelen, melk en roomboter een mooie gladde puree (zie basisrecepten). Roer de rodekool en de spekjes met knoflook door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De Rodekool stamppot smaakte primaaaa!!!!!!

Wat eten we vanavond zei

Leuk om te horen.