vrijdag 19 februari 2010

Witlof met rivierkreeft, ei en aardappelpuree

Lang geleden dat ik iets met witlof heb gemaakt. Dus maar eens een variatie bedacht met deze groente. Ik heb er aardappelpuree bij geserveerd.


IngrediĆ«nten (2 volw. & 1 kind)

voor de puree:


  • 700 gr. kruimige aardappelen, geschild en in stukjes
  • 175 ml. melk
  • 25 gr. roomboter
  • 1 ei
  • (versgemalen zwarte) peper
voor de witlof:

  • 600 gr. witlof, in reepjes
  • 2 el. olijfolie
  • 2 el. bloem
  • 50 ml. melk
  • 3 tl. Dijon mosterd
  • 200 gr. rivierkreeftjes
  • 3 eieren, hard gekookt en in stukjes gehakt
  • (versgemalen zwarte) peper
Bereiding
Breid de puree volgens mijn basisrecept voor aardappelpuree. Houd warm totdat de witlof klaar is.
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok. Roerbak de witlof in ca. 8 minuten beetgaar. Strooi de bloem erover en roer deze erdoor. Roer de melk erdoor zodat een gebonden saus ontstaat. Voeg het ei en de rivierkreeftjes toe. Breng op smaak met peper. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit klinkt erg lekker! Dank voor de tip! Dat zal mijn zoon van 1 ook vast wel lusten!