vrijdag 5 februari 2010

Pipe rigate met broccoli en zalmloempiaatjes

Gisteren brood met gebakken vis en mosselen, daarom geen recept. Vandaag weer wel. Pasta in een kaas-wijnsaus met gehakte broccoli en zalm in filodeeg.


Dit heb je nodig ( 2 volw. & 1 kind)

  • 300 gram zalmfilet, in 6 gelijke stukken (ca. 10 cm. lang, 3 cm breed).
  • 5 plakken filodeeg, ontdooid
  • gedroogde dille
  • 250 gr. pipe rigate
  • 2 middelgrote struiken broccoli, in roosjes
  • 25 gr. boter of margarine
  • 3 el. olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 20 gr. bloem
  • half blokje visbouillon, tot poeder gehakt
  • 1 dl. witte wijn
  • 2 dl. melk
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven 160 graden). Bestrooi de zalmstukken met zout, peper en dille. Snij van het filodeeg stroken van ca. 12 cm. Leg 6 stroken filodeeg naast elkaar, bestrijk ze met olijfolie, leg hierop nog een strook. Rol elk stuk zalm in het filodeeg. Plak de naad dicht met wat olijfolie. Leg de rolletjes met de naad naar onderen op een stuk bakpapier in een ovenschaal. Laat ze in 15-20 minuten gaar en knapperig worden.
Fruit in een grote koekenpan de sjalotjes in de boter en 1 el. olijfolie ca. 3 minuten. Fruit daarna de knoflook nog 1 minuten mee. Kook intussen de broccoli in ca. 5 min. beetgaar. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de bloem door de sjalotjes en roer tot een mooie roux ontstaat. Voeg in kleine hoeveelheden eerst de wijn en daarna de melk toe. Roer na elke hoeveelheid vocht steeds goed door tot uiteindelijk een mooie saus ontstaat. Voeg het visbouillonpoeder en peper toe.
Hak de broccoli na het afgieten grof en voeg toe aan de saus. Roer goed door en voeg tot slot de kaas toe.
Giet de pasta af en roer deze door de broccolisaus. Serveer met de zalmloempiaatjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: