vrijdag 12 maart 2010

Tomaten-vissoep met pangasiusballetjes

Vandaag weer eens een soep als maaltijd. Ik heb gekozen voor een tomaten-vissoep met pangasiusballetjes. Pangasius wordt ook vaak kortweg als panga verkocht.

Ingrediƫnten
  • 1,5 liter visbouillon
  • 400 gr. pangafilet
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 vleestomaten
  • basilicum
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Hak of maal de pangafilets fijn. Gebruik hiervoor evt. de keukenmachine. 
Pel de ui en snijd of hak het ragfijn en voeg dit toe aan het visgehakt. Scheid de eieren (het eigeel wordt niet gebruikt) en klop het eiwit los. Voeg het eiwit toe een het visgehakt. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Maak met natte handen kleine balletjes van het gehakt. Verhit de bouillon en roer de tomatenpuree er door. Laat de balletjes er voorzichtig in glijden. Laat het geheel ongeveer 5 minuten heel zachtjes koken.
Ontvel ondertussen de tomaten (kruis ze aan de achterkant in, dompel ze in kokend water, spoel ze af onder koud water en trek de velletjes eraf). Snijd ze in vieren en verwijder het zaad. Snijd ze in kleine blokjes. Voeg de tomatenblokjes toe aan de soep. Breng de soep tot slot op smaak met basilicum en peper. Serveer in verwarmde borden of kommen met stokbrood. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: