zaterdag 10 april 2010

Biologische biefstuk met champignons, geroosterde aardappels en broccoli

Het recept van vandaag is niet spectaculair, maar lekker in zijn eenvoud. Vanavond eten we nl. een lekker biologisch biefstukje met gebakken champignons en knoflook, afgeblust met wijn. Daarbij in de oven geroosterde aardappeltjes in de schil en broccoli.


Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)

  • 500 gr. krieltjes in de schil, schoongeboend en gehalveerd
  • 600 gr. broccoli, in roosjes
  • 35 gr. roomboter
  • 3 el. olijfolie
  • 3 biologische biefstukjes
  • 25 gr. champignons, schoongeveegd en in plakjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 100 ml. rode wijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes ca. 10 minuten. Verdeel ze over de bakplaat en schenk er druppelsgewijs 2 el. olijfolie over. Rooster ze in de oven in ca. 20 minuten goudbruin. Schep af en toen om. Kook de broccoliroosjes in een pan met weinig water in ca. 5 minuten beetgaar. Verhit de boter en 1 el. olijfolie in een koekenpan bak de biefstukjes naar wens (rood, medium of gaar). Bewaar ze op een afgedekt bord. Doe de champignons in de pan en bak ze op hoog vuur. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak kort mee. Blus de champignons af met de rode wijn. Bestrooi met ruim versgemalen zwarte peper. Bestrooi de krieltjes met zeezout. Serveer het geheel op een bord. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: