woensdag 14 april 2010

Bami met zeevruchten en groenten

Het recept van vanavond is een Indonesisch gekruide bamischotel met roerbakgroenten en zeevruchten.

Ingrediënten

  • 150 gr. eiermie
  • 3 el. arachideolie
  • 2 tl. djintan (komijnpoeder)
  • 2 tl. djahé (gemberpoeder)
  • 2 tl. laos
  • 2 tl. serehpoeder (citroengras)
  • 2 tl. ketoembar (korianderpoeder)
  • 2 tl. sambal badjak
  • 2 el. ketjap manis
  • 400 gr. oosterse roerbakgroenten (reepjes winterwortel, peultjes, blokjes paprika, waterkastanjes, schijfjes champignons)
  • 500 gr. zeevruchten (mosselen, garnalen, blokjes surimi, inktvis in dunne ringetjes)

Bereiding
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een gietijzeren wok en bak de specerijen en de sambal kort. Voeg de groenten toe en roerbak ze ca. 5 minuten. Voeg de ketjap en de zeevruchten toe en warm deze goed door. Breng evt. op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: