zondag 4 april 2010

Tonijnsalade

Wat eten we vanavond? Een koude avondmaaltijd. Bruine en witte bolletjes met een tonijnsalade uit eigen keuken. Hierbij het recept van de tonijnsalade.



Ingrediƫnten (4 pers.)
  • 3 el. olijfmayonaise
  • 1 el. dijonmosterd
  • 3 el. yoghurt
  • 1 el. extra vergine olijfolie
  • 2 tl. dragon
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • (enkele druppels tabasco)
  • 1 sjalotje, zeer fijngehakt
  • 2 tl. kappertjes
  • 3 el. zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 2 blikjes MSC tonijn in olie, uitgelekt
  • 2 hard gekookte eieren, geschild en grof gehakt
  • 12 bruine/witte bolletjes

Bereiding
Roer de mayonaise, mosterd, yoghurt, olijfolie, dragon, zout en peper (en evt. de tabasco) tot een saus. Meng de kappertjes en zongedroogde tomaten erdoor. Meng tot slot de tonijn en de eieren erdoor. Laat minimaal een uur staan om de smaken goed in te laten trekken. Beleg bruine en/of witte bolletjes met de salade.


Dus vanavond eten we tonijnsalade. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: