Ingrediƫnten
- 150 gr. risottorijst (arborio)
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 25 gr. roomboter
- 2 el. olijfolie
- 500 ml. vis- of kippenbouillon
- 150 ml. droge witte wijn
- 350 gr. zalmfilet, in kleine blokjes
- 300 gr. ijsbergsla, grof gehakt
Bereiding
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de olie toe. Bak de rijst al roerend enige minuten, zodat alle korrels goed bedekt zijn met de olie en boter. Schenk de wijn erbij, roer goed door en laat de rijst deze op laag vuur opnemen. Schep in kleine hoeveelheden de bouillon erbij. Pas als al het vocht gr opgenomen, een volgende schep erbij doen. Zodra de laatste portie bouillon is toegevoegd, de zalm er voorzichtig door scheppen en meewarmen. Voeg de sla toe en laat deze enkele minuten zachter en warm worden. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen peper.
Dus vanavond eten we risotto. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten