zaterdag 19 juni 2010

Ovenschotel met gehakt en groente

Deze ovenschotel met gehakt en winterpeen; uitje erin, kaas eroverheen, is het lievelingsgerecht van Giovanni van Bronckhorst, linksachter in het Nederlands elftal. Tijdens het WK in Zuid-Afrika tevens aanvoerder. Niet toevallig dat ik dit gerecht nu maak: Giovanni is de favoriete speler van mijn zoontje.

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, grofgehakt
  • 1 winterpeen (250 g), in plakjes
  • 400 g biologisch rundergehakt
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 150 g extra belegen kaas Goudse 48+, geraspt

Materialen

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook  en de wortel 3 min. Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 min. goudbruin. Voeg de tomaten toe, warm nog 3 min. mee en breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Leg de aardappel dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak in het midden van de oven 20 min. Eet smakelijk!


Tip
Invriezen: laat helemaal afkoelen, schep in een diepvriesdoos en zet afgedekt in de vriezer. Laat vóór het opwarmen volledig ontdooien in de koelkast.
Bron: www.ah.nl

Geen opmerkingen: