woensdag 21 juli 2010

Broodjes hamburger

Vanavond lekker makkelijk. Twee broodjes hamburger per persoon. Een met zelfgemaakte pindasaus en een met kaas, ketchup en knoflooksaus.


Ingrediënten
  • 6 hamburgers van biologisch rundvlees
  • 50 extra belegen boerenkaas, in plakken
  • wat gemengde sla
  • biologische tomatenketchup
  • knoflooksaus
  • 6 bruine bolletjes
  • 2 el. pindakaas
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 tl. sambal badjak
  • 1 el. geraspte kokos
  • 1 tl. djintan (komijnpoeder)
  • 1 tl. sereh (citroengraspoeder)
  • 1 tl. ketoembar (gemalen korianderzaadjes)
  • 1 tl. djahé (gemberpoeder)
  • scheutje melk
Bereiding
Bak de hamburgers in een droge koekenpan in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze  halverwege. Bereid intussen de pindasaus volgens het basisrecept met bovenstaande hoeveelheden. Zorg ervoor dat deze niet te dun wordt. Is dat wel zo, laat de saus dan na bereiding wat afkoelen.
Besmeer 3 broodjes met wat tomatenketchup en knoflooksaus. Leg hier de plakjes kaas op. Leg er een hamburger op en vervolgens wat sla.
Besmeer de andere 3 broodjes met pindasaus. Leg de hamburger erop en vervolgens wat sla. Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: