Ingrediƫnten (4 pers.)
- 450 gr. aardappelschijfjes
- 5 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 400 gr. biologische roerbaktofu
- 2 tl gedroogde oregano (potje 10 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 aubergines
- 30 g boter
- 2 el bloem
- 400 ml halfvolle melk
- 175 gr. gemalen oude kaas
- bakpapier
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Fruit de ui 4 min. in 1 el olie in een koekenpan. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de tofu en de oregano toe en bak het gehakt in 5 min. goudbruin. Voeg de tomaat toe en laat 15 min. garen. Breng op smaak met peper en zout.
Zet de grill aan. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk deze dun met 4 el olie. Bestrooi met peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gril ze ca. 6 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot de roux bruin wordt. Schenk in delen de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat ca. 15 min. op laag vuur indikken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de tofu in de ovenschaal. Bedek met de aubergine en aardappel. Schenk de bechamel erover en bestrooi met de kaas. Bak de moussaka in het midden van de oven in 20 min. goudbruin. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten