Ingrediƫnten
- 1 kg. aardappelen, geschild en in stukken
- 400 gr. andijvie, fijngesneden
- 200 gr. biologisch spek, in kleine reepjes
- 300 gr. belegen komijnekaas, in blokjes
- 250 ml. melk
- 25 gr. roomboter/margarine
- 1 ei
- zout
- peper
Bereiding
Bak de spekreepjes in ca. 15 minuten op laag vuur uit in een droge koekenpan. Bereid de aardappelpuree volgens het basisrecept.
Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op laag vuur. Meng de andijvie met de puree. Roer de spekjes zonder het vet erdoor. Breng eventueel op smaak met wat peper. Voeg de blokjes komijnekaas toe en roer deze goed door de stamppot. Serveer de stamppot zodra je de kaas erdoor hebt geroerd. Op die manier zijn de blokjes wel zacht, maar nog niet helemaal gesmolten. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten