zondag 1 augustus 2010

Gevulde paprika's

Vandaag een heel oud recept weer eens uit de kast getrokken: paprika's gevuld met een heerlijke mix van rijst, groente, gerookte kip en zuivel. Ik heb dit al zeker 15 jaar niet meer gemaakt. Ik vond het recept op een met de  hand geschreven papiertje in een van mijn eerste kookboeken.


Ingrediƫnten (4 personen)
  • 4 rode paprika's
  • 150 gr. (basmati)rijst
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 gr. gerookte kipfilet, in kleine blokjes
  • 1 courgette
  • 2 vleestomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
  • 250 gr. kwark
  • 200 gr. oude kaas, geraspt
  • 2 tl. oregano
  • zout
  • peper
  • 2 el. olijfolie
Materiaal
  • stoompan
  • staafmixer of keukenmachine
Bereiding
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Stoom de havle paprika ca. 8 minuten in de stoompan. Kook meteen de rijst in het water van de stoompan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 minuten. Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee. Pureer intussen de courgette met de staafmixer of keukenmachine. Doe de courgettepuree bij de ui en laat evt. vocht verdampen. Roer de oregano erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden (gewone oven 200 graden).
Roer in een kom de kwark los met 100 gr. geraspte kaas. Voeg de kipfilet en tomaat toe en roer goed door. Roer tot slot het ui-courgettemengsel en de rijst er door. Vul de halve paprika's hoog op met het mengsel. Zet de gevulde paprika's in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van kaas over de vulling en verwarm het geheel 20 minuten in de oven. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: