Ingrediƫnten
- 75 gr. rucola
- 10 el. extra vergine olijfolie
- 2,5 el. pijnbooompitten
- 3 teentjes knoflook
- zout
- 80 gr. pecorino romano
- 250 gr. zongedroogde tomaten
- 115 gr. groene olijven zonder pit
- peper
- 250 gr. tagliatelle
Bereiding
Doe de rucola, olie, pijnboompitten, knoflook, de helft van de zongedroogde tomaatjes en 1 tl. zout in een keukenmachine en maal het geheel fijn tot een gladde saus. Doe de saus in een grote schaal. Roer de pecorin erdoor en breng op smaak met peper. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Hak de olijven en de overgebleven tomaatjes grof en meng ze met de pesto.
Giet de tagliatelle goed af en roer ze door de pesto. Serveer direct. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten