vrijdag 10 september 2010

Tagliatelle met rucolapesto

Vandaag heb ik een pesto gemaakt van rucola. Lekker pittig door noot-achtige smaak van de rucola. Ik heb er ook nog wat fijngemalen zongedroogde tomaatjes door gedaan. Dat met wat grofgehakte groene olijven en nog wat gehakte zongedroogde tomaatjes. Heerlijk met de tagliatelle.

Ingrediƫnten
  • 75 gr. rucola
  • 10 el. extra vergine olijfolie
  • 2,5 el. pijnbooompitten
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • 80 gr. pecorino romano
  • 250 gr. zongedroogde tomaten
  • 115 gr. groene olijven zonder pit
  • peper
  • 250 gr. tagliatelle
Bereiding
Doe de rucola, olie, pijnboompitten, knoflook, de helft van de zongedroogde tomaatjes en 1 tl. zout in een keukenmachine en maal het geheel fijn tot een gladde saus. Doe de saus in een grote schaal. Roer de pecorin erdoor en breng op smaak met peper. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Hak de olijven en de overgebleven tomaatjes grof  en meng ze met de pesto. 
Giet de tagliatelle goed af en roer ze door de pesto. Serveer direct. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: