vrijdag 17 september 2010

Hartige clafoutis met broccoli en zalm

Vanavond eten we een variant op een gerecht dat ik al vaker heb gemaakt. Deze keer heb ik broccoli, zalm en geitenkaas gebruikt als smaakmakers.
Ingrediƫnten
  • 350 gr. kleine broccoliroosjes
  • 2 uien, in dunne halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gr. zwarte (Taggia) olijven zonder pit
  • 4 biologische eieren
  • 150 gr. bloem, gezeefd
  • 300 ml. melk
  • 200 gr. gerookte zalm, grofgehakt
  • 100 gr. zachte geitenkaas, verkruimeld
Materialen
  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiding
Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Fruit in koekenpan de ui, knoflook en oregano 5 min. in olie. Verwarm de heteluchtoven voor tot 150 °C (gewone oven 175 °C). Schep de broccoli en olijven door de ui. Klop de eieren schuimig. Klop de bloem met zout en peper naar smaak erdoor. Voeg in gedeelten de melk toe, blijf kloppen tot glad beslag ontstaat. Schenk dun laagje beslag in quichevorm en laat in midden van oven in ca. 10 min. stollen. Neem de vorm uit de oven. Verdeel de zalm in plakjes over de bodem en daarover het groentemengsel en geitenkaas. Schenk de rest van het beslag erover. Bak het beslag (= clafoutis) in 25-30 min. bruin en gaar. Neem uit de oven, snijd in punten en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: