zaterdag 18 september 2010

Kip 'cordon bleu' met geroosterde krieltjes en boontjes

Kip cordon bleu, maar dan net even anders: niet gevuld met ham en kaas, maar alleen met kaas en in Schwarzwalder schinken gerold. Dat eten we vanavond. Lekker met in de oven geroosterde krieltjes en boontje met cherry tomaatjes. Ook nog eens een kleurig geheel op het bord.
Ingrediƫnten

  • 3 biologische kipfilets
  • 3 plakken (oude boeren)kaas van ca. 2 cm breed en 0,5 cm dik
  • 9 plakken Schwarzwalder schinken (gerookte ham)
  • 4 el. olijfolie
  • 500 gr. mini krieltjes, voorgekookt
  • 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 12 cherry tomaatjes, in vieren
  • zout
  • peper
Materiaal
  • cocktailprikkers of (rood-wit) kooktouw
Bereiding
Snijd de kipfilets in de lengte voorzichtig in, zodat de twee delen aan elkaar blijven zitten. Bestrooi met wat versgemalen peper en leg er een plak kaas op. Vouw de kipfilets weer dicht. Leg per kipfilet drie plakken ham naast elkaar en rol deze stevig om de gevulde kipfilet. Zet vast met wat cocktailprikkers of met kooktouw. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de krieltjes in een ovenschaal en schep er 2 el. olijfolie door. Rooster de krieltjes in ca. 15 minuten lichtbruin. Schep af en toe om. Kook intussen de boontjes in 14 minuten net gaar. Verhit 2 el. olie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 10 minuten rondom knapperig en gaar. De kaas moet zacht zijn, maar er niet uit lopen. Roer tot slot de tomaatjes door de boontjes. Serveer het geheel op borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: