woensdag 15 september 2010

Tonijnburgers met rode biet en aardappelpuree

Het werd weer eens tijd voor iets met aardappel. Vanavond eten we daarom een heerlijk luchtige puree met wat knoflook en pecorino kaas. Daarbij gekookte bietjes met gemberpoeder en een lekkere stevige tonijnburger.
Ingrediƫnten

  • 750 gr. aardappelen
  • 180 ml. hete melk
  • 20 gr. roomboter
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr. pecorino romano, geraspt
  • 2 blikjes MSC tonijn in olie, uitgelekt
  • 2 eieren
  • 3 el. paneermeel
  • 2 el. dille
  • 2 el. olijfolie
  • 500 gr. gekookte rode biet, in dunne plakjes
  • 1 tl. gemberpoeder
Bereiding
Maak de aardappelpuree volgens het basisrecept. Laat het ei achterwege. Roer op het laatst de geperste knoflook en de pecorino erdoor. Maak de tonijn met een vork los in een kom. Roer de eieren en de paneermeel erdoor. Breng op smaak met zout, peper en dille. Maak er drie stevige ballen van en druk deze plat tot burgers. Bak de tonijnburgers in de olijfolie aan beide kanten goudbruin. Verwarm intussen de bietjes met de gemberpoeder en een beetje water op laag vuur. Serveer alles op een bord. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: