maandag 13 september 2010

Taco's

Vandaag weer eens heel iets anders: taco's. Heerlijk met een kruidige vulling van gehakt, knoflook, paprika, tomaat, kaas  en chilisaus. Deze maaltijd valt over het algemeen zeer goed bij kinderen. Het is natuurlijk ook erg leuk om zelf te kiezen wat je in je tacoschelp wilt doen en hem dan ook nog zelf te mogen vullen. Het eten ervan zonder knoeien is nog wel een kunst.

Ingrediƫnten

  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 3 tenen knoflook, grofgehakt
  • 4 tl. chilipoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • zout
  • 150 gr. kerstomaatjes, gehalveerd
  • 150 gr. oude boerenkaas, geraspt
  • 1 doos tacoschelpen
  • 1 fles chilisaus
Bereiding
Bak het gehakt in een droge hete koekenpan rul en bruin. Bak de knoflook even mee. Roer alle kruiden erdoor. Voeg 3/4 van paprika toe en bak het geheel 5-10 minuten goed door. Breng op smaak met zout. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Verwarm de tacoschelpen 5 minuten. Doe de kerstomaatjes en de rest van de paprika in schaaltjes. Leg de warme tacoschelpen op een schaal. Zet alles op tafel en laat iedereen zelf zijn schelpen naar believen vullen en op smaak afmaken met de chilisaus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: