zondag 3 oktober 2010

Gekookte mosselen met stokbrood salade en mosterd-knoflookmayonaise



Na deze heerlijke nazomerdag (22 graden was het buiten), stonden er vanavond gekookte mosselen op het menu. Gekookt in een fris-zure Riesling en wat peterselie. Op tafel gecombineerd met stokbrood, een simpele salade en een zelfgemaakte mosterd-knoflookmayonaise. De Riesling hebben we er ook lekker bij gedronken.
Ingredienten
  • 2 kg. mosselen
  • 2 dl. droge witte wijn (bv. Riesling)
  • 4 el. gehakte platte peterselie
  • 2 baguettes, in sneetjes 
  • 1 kleine krop icebergsla, fijngesneden
  • 10 cherry tomaten, in vieren
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. witte wijnazijn
  • versgemalen peper
  • 3 el. olijfmayonaise
  • 1 el. yoghurt
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 1 teen knoflook
Bereiding
Doe de mosselen in een bak met koud water en laat ze enige tijd liggen. Borstel de schelpen goed schoon. Gooi de schelpen die open blijven staan en kapotte schelpen weg. 
Maak in een schaaltje van de mayonaise, mosterd en yoghurt een sausje. Pers de knoflook uit boven de saus en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen peper. Meng intussen de sla met de tomaten, olijfolie en azijn.
Doe de mosselen, wijn en peterselie in een ruime pan en kook de mosselen in 2-3 minuten gaar. Schud ze regelmatig om. Zodra de schelpen goed open staan zijn ze klaar.
Zet de pan met mosselen op tafel, doe het stokbrood in een schaal en serveer met de salade en de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: