dinsdag 28 december 2010

Gegrilde kabeljauw met gebakken wortelen en gekookte aardappelen

Vanavond eten we een eenvoudige en licht verteerbare maaltijd. Gekookte biologische aardappelen met in wat olijfolie gebakken worteltjes en een lekker stukje in de oven gegrilde kabeljauwfilet. Simpel, maar daarom zeker niet minder lekker.
Ingrediƫnten
  • 600 gr. biologische aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 500 gr. worteltjes, geschrapt en in stukken van ca. 3 cm.
  • 350 gr. kabeljauwfilet
  • 2 el. olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de wortelen met wat zout in ca. 20 min. gaar en lichtbruin. Kook intussen de aardappelen in weinig met wat zout in ca. 16 min. gaar (ze moeten nog wel stevig zijn).
Leg een vel aluminiumfolie op een ovenrooster en besprenkel het met 1 el. olijfolie. Leg de kabeljauwfilet erop en bestrooi deze met wat zout en peper. Grill de vis in ca. 5 min. net gaar. Serveer alles op een bord. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: