maandag 14 februari 2011

Pangasiusfilets met spinazie en gekookte aardappelen

Vanavond eten we een stukje stevige witvis, pangasius, lekker goudbruin gebakken in wat roomboter.  Zo simpel, maar zo lekker. Daarbij serveer ik wat spinazie a la crème en lekkere gekookte aardappeltjes. Een eenvoudig, maar zeer geschikt maal voor een maandagavond.
Ingrediënten
  • 500 gr. stevige aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 450 gr. biologische bladspinazie (diepvries), ontdooid
  • 2 grote pangasiusfilets
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 gr. roomboter
Bereiding
Schil de aardappelen, was ze en halveer ze. Kook ze in 16-18  minuten gaar, zodat ze nog wat stevig zijn. Giet ze af en laat ze van het vuur nog even nagaren met de deksel op de pan. Verwarm intussen de spinazie goed door. Laat niet koken. Snijd de visfilets elk in 4 stukken, bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit de roomboter in een ruime koekenpan tot deze lichtbruin is. Bak de filets aan beide zijden 3 minuten op hoog vuur goudbruin. De vis moet nog lekker sappig zijn en niet uit elkaar vallen. Serveer de aardappelen, spinazie en vis op een bord. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: