zondag 13 februari 2011

Papardelle met tomatengehaktsaus

Vanavond eten we een eenvoudige pastamaaltijd. Brede lintpasta, papardelle, met een saus gemaakt van gehakt, tomatenblokjes (uit blik), knoflook, aceto balsamico en zwarte olijven. Gekruid met oregano, tijm en salie en afgemaakt met wat versgeraspte parmezaanse kaas.
Ingrediƫnten
  • 300 gr. biologisch rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 2 tl. gedroogde salie
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 1 el. aceto balsamico
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 250 gr. papardelle
  • 100 gr. zwarte olijven, in plakjes
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Bak het gehakt in een droge koekenpan los en bruin. Bak de knoflook even mee. Doe de tomaten blokjes erbij en laat zo veel mogelijk vocht verdampen. Roer de kruiden en de aceto balsamico erdoor. Kook intussen de papardelle met een beetje zout in 6 minuten al dente (beetgaar). Breng de saus op smaak met ruim peper en evt. wat zout. Roer de olijvenplakjes erdoor en meng tot slot de papardelle met de saus. Serveer de pasta met de saus op de borden en strooi er wat geraspte kaas over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: