vrijdag 18 februari 2011

Schelpmacaroni met venkel-zalmroomsaus

Vanavond eten we een wat minder alledaagse combinatie: pasta met venkel en gerookte zalm. Samen met wat oude kaas en slagroom heb ik er een heerlijk romige pastasaus van gemaakt.
Ingrediƫnten
  • 2 grote venkelknollen, schoongemaakt en in kleine stukjes
  • 2 el. olijfolie
  • 250 gr. biologische schelpmacaroni
  • 200 ml. slagroom
  • 2 tl. witte wijnazijn
  • 200 gr. oude kaas, geraspt
  • 200 gr. gerookte zalm, in kleine stukjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de venkel. Schep regelmatig om. Kook intussen de schelpmacaroni in ca. 11 minuten al dente (beetgaar). Voeg na 10 minuten de slagroom en de wijnazijn toe aan de venkel en laat een paar minuten met deksel op de pan zacht koken. Doe de kaas erbij en laat deze smelten. Haal de pan van het vuur en roer de zalm erdoor. Meng de afgegoten pasta met de saus. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: