Ingrediƫnten
- 2 el. olijfolie
- 2 uien, grofgesnipperd
- 250 gr. worteltjes, in stukjes
- 3 kleine knollen venkel, in reepjes
- 3 teentjes knoflook, grofgehakt
- 2 grote pangafilets, in vieren
- 4el. bloem
- 25 gr. roomboter
- 75 gr. pecorino romano, geraspt
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de uit met de wortel en venkel op hoog vuur gedurende 5 minuten. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Laat onder af en toe roeren nog ca. 5 minuten doorbakken. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen peper.
Strooi intussen de bloem op een bord. Bestrooi de stukken pangafilet met (zee)zout en versgemalen zwarte peper en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak de de vis op hoog vuur aan beide zijden ca. 3 minuten goudbruin en krokant.
Serveer de vis met de groentenmix op een bord en bestrooi de groenten met een ruime hoeveelheid pecorino. Eet smakelijk!
Niet genoeg?
Serveer er desgewenst gekookte of gebakken aardappelen bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten