Ingrediënten*
- 1 komkommer, in blokjes
- 2 rode uien, fijn gehakt
- 90 gr. zongedroogde tomaten, in smalle reepjes
- 75 gr. groene olijven zonder pit, in vieren
- 150 gr. Blue Stilton kaas, in stukjes
- 2 hardgekookte eieren, grof gehakt
- 2 stukken zalmfilet met huid
- 4 el. mooie olijfolie
- sap van 2 limoenen
- 2 el. gedroogde dille
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
Klop in een ruime schaal de genoemde ingrediënten tot een mooie dressing. Roer de ui, komkommer, tomaten, olijven, Blue Stilton, en ei door de dressing. Laat 15-30 minuten intrekken. Schep regelmatig om. Verhit wat olfijolie in een koekenpan en bak de zalmfilets op de huid tot deze knapperig is en de zalmfilet rosé. Draai de filets en bak nog 30 seconden op de andere zijde. Bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer de salade met de zalm en evt. wat stokbrood. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten