Ingrediƫnten*
- 25 gr. roomboter
- 2 el. olijfolie
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 125 gr. arboriorijst
- 50 ml. droge witte wijn
- 500 ml. groentebouillon
- 200 gr. gemengde paddestoelen, grof gehakt
- 4 bosuitjes, fijn gesneden
- 100 gr. gamba's, gekookt en gepeld
- 150 gr. aspergetips
Bereiding
Verhit de boter en de olie in een ruime (koeken)pan met dikke bodem. Fruit de knoflook kort. Doe de rijst erbij en bak deze al omscheppend, totdat alle korrels zijn bedekt met olie. Schenk de wijn erbij en laat de rijst deze langzaam opnemen. Schep regelmatig om. Schep er wat bouillon bij en laat deze opnemen door de rijst. Herhaal dit totdat de rijst goed beetgaar is. Grill intussen de aspergetips op een grillplaat of grillpan ca. 10 minuten. Draai ze halverwege om. Schep de paddestoelen en bosui door de risotto en bak deze zachtjes enige minuten mee. Voeg tot slot de garnalen toe en laat deze goed meewarmen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer de risotto met de gegrilde aspergetips. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten