dinsdag 16 augustus 2011

Zomerse salade met rucola, avocado, champignons en gamba's

Wat eten we vanavond? Een heerlijk frisse salade, passend bij de buitentemperatuur. Een lekkere combinatie van rucola, champignons, avocado, rode ui en in knoflook gemarineerde gamba's. Daarbij een simpele dressing van pittige olijfolie, limoensap, zout en peper. Lekker met stokbrood.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. champignons, in vieren
  • 2 rode uien, in dunne halve ringen
  • 2 avocado's, in blokjes
  • 350 gamba's, in knoflookolie gemarineerd
  • 100 gr. rucola
    voor de dressing
    • 4 el. olijfolie met chilipepers
    • sap van 2 limoenen
    • (zee)zout
    • versgemalen zwarte peper
    * voor 2 volwassenen en 1 kind.
    Bereiding
    Maak een dressing door de genoemde ingrediĆ«nten met een garde goed door elkaar te kloppen. Schep de champignons (als je liever geen rauwe champignons eet, kook ze dan 1 minuut), de rode ui, avocado en gamba's door de dressing. Laat enige tijd intrekken. Schep er tot slot de rucola door. Serveer met wat (bruin) stokbrood.

    Geen opmerkingen: